Η ειλικρίνεια μπορεί να έχει το τίμημά της, όπως αποκαλύπτει η Βίκυ Πρωτογεράκη στη συνέντευξή της, όπου μιλά ανοιχτά για την πολύκροτη δίκη του Πέτρου Φιλιππίδη και τις συνέπειες των καταγγελιών.
Η τιμή της αλήθειας στην καλλιτεχνική σκηνή
Η Βίκυ Πρωτογεράκη μοιράζεται την προσωπική της εμπειρία, εξηγώντας πώς η στάση της σχετικά με τον Πέτρο Φιλιππίδη επηρέασε τις σχέσεις της με συναδέλφους. Παρά την αγάπη που τρέφουν κάποιοι για εκείνη, επισημαίνει ότι δεν μπορεί να κλείσει τα μάτια στην αδικία, τονίζοντας ότι η ηθική υποχρέωση υπεράσπισης των ανθρώπων που γνωρίζει πραγματικά είναι για εκείνη αδιαπραγμάτευτη.
Απορίες για τα κίνητρα των καταγγελιών
Στην προσπάθειά της να κατανοήσει το ζήτημα της νομικής διαδικασίας απέναντι στον Πέτρο Φιλιππίδη, η Πρωτογεράκη εκφράζει αμφιβολίες ως προς το κίνητρο των καταγγελιών, υποστηρίζοντας πως οι νεαρές γυναίκες που κατήγγειλαν τον ηθοποιό ίσως να μην κατάλαβαν πλήρως τις συνέπειες των ενεργειών τους. Τονίζει ότι δεν περίμεναν την εξέλιξη που οδήγησε στην ποινική δίωξη και πιθανή καταδίκη.
Ο ρόλος του μάρτυρα υπεράσπισης στη δίκη
Η Βίκυ Πρωτογεράκη συμμετείχε ως μάρτυρας υπεράσπισης, υποστηρίζοντας ότι δεν υπάρχουν επαρκή αποδεικτικά στοιχεία για την απόπειρα βιασμού όπως έχουν κατατεθεί. Επίσης, αναδεικνύει τις δυσκολίες που δημιουργεί το κοινωνικό κλίμα, που ενδέχεται να επηρεάσει την αμερόληπτη κρίση, στοιχείο κρίσιμο για την αξιοπιστία της δικαστικής διαδικασίας.
Η ψυχική κατάσταση του Πέτρου Φιλιππίδη
Με συγκίνηση περιγράφει τη συναισθηματική κατάσταση του Πέτρου Φιλιππίδη, που βιώνει μεγάλη ψυχική οδύνη πριν την ακρόαση στο δικαστήριο. Η ευαισθησία του και ο απόλυτος σχεδόν ακρωτηριασμός της φήμης του τον έχουν καταβάλλει, όπως αναφέρει χαρακτηριστικά η ίδια. Η Βίκυ Πρωτογεράκη απευθύνει έκκληση για κατανόηση, προβάλλοντας τη σημασία του να μην “σταυρώνουμε” ανθρώπους, υπενθυμίζοντας ότι η κοινωνία μας βασίζεται και σε χριστιανικές αξίες.