Ανακα
Ένα νοσταλγικό ταξίδι στις γεύσεις και τις αναμνήσεις της Κέρκυρας μέσα από ένα μοναδικό βιβλίο μαγειρικής.
Η Άντζελα Γκερέκου και το πρώτο της βιβλίο: «Γεύσεις και μνήμες – Από 30 κερκυραϊκές συνταγές της μαμάς»
Με αφορμή την έκδοση του πρώτου της βιβλίου, η ηθοποιός και συγγραφέας Άντζελα Γκερέκου μοιράζεται μαζί μας το πάθος της για την παραδοσιακή κερκυραϊκή κουζίνα, καθώς και το βαθύ συναισθηματικό δέσιμο με τις γεύσεις που μας προσκαλεί να ανακαλύψουμε.
Το ξεκίνημα ενός γευστικού ταξιδιού στις ρίζες της Κέρκυρας
Πώς γεννήθηκε η ιδέα για το βιβλίο;
Η Άντζελα εξηγεί πως το βιβλίο αποτέλεσε μια ανάγκη επιστροφής στις προσωπικές της μνήμες, μέσα από παραδοσιακές συνταγές της μαμάς. Κάθε συνταγή συνοδεύεται από ιστορίες, συναισθήματα και εικόνες που αναδύονται απευθείας από την κερκυραϊκή γη και τις οικογενειακές στιγμές γύρω από το τραπέζι. Πρόκειται για έναν φόρο τιμής στην κληρονομιά, τις μυρωδιές και τις γεύσεις που διαμόρφωσαν την ταυτότητά της.
Αγαπημένες συνταγές και γεύσεις από τα οικογενειακά τραπέζια
Ποια είναι η αγαπημένη της συνταγή;
Μεταξύ των αγαπημένων της φαγητών ξεχωρίζει το θρυλικό αυγολέμονο με γαλοπούλα, ένα παραδοσιακό πιάτο που συνδέεται άμεσα με τις χριστουγεννιάτικες στιγμές και τα ζεστά οικογενειακά τραπέζια. Η γεύση αυτή μεταφέρει ζωντανές αναμνήσεις και αφηγείται ιστορίες αγάπης και θαλπωρής.
Οι δημιουργικές στιγμές και η κερκυραϊκή κουζίνα που αγάπησε ο Τόλης Βοσκόπουλος
Μοιρασμένες αναμνήσεις με τον Τόλη στην Κέρκυρα
Στην αυλή του σπιτιού στην Κέρκυρα, η Άντζελα και ο Τόλης έζησαν μοναδικές στιγμές συνδημιουργίας, γράφοντας τραγούδια που αποτυπώθηκαν στο cd «Η νύχτα γέμισε με φως». Ο χρόνος έμοιαζε να σταματάει κατά τη διάρκεια αυτής της δημιουργικής περιόδου, με τη μαμά να τους καλεί για το εμβληματικό ψάρι μπιάνκο και άλλες κερκυραϊκές σπεσιαλιτέ.
Η αγάπη για την κερκυραϊκή κουζίνα και τις οικογενειακές γεύσεις έγινε πηγή έμπνευσης και συντροφιά στη ζωή τους, αναδεικνύοντας τη δύναμη της γαστρονομίας να ενώσει ανθρώπους και να διατηρήσει ζωντανές τις αναμνήσεις.