Ο Στέφανος Κασσελάκης ξεκαθάρισε δημόσια την αντιπαράθεσή του με τον Γιώργο Λιάγκα σε μια σημαντική τηλεοπτική εμφάνιση, θέτοντας τα όρια ανάμεσα στην πολιτική και την τηλεοπτική κριτική.
Απάντηση στην κριτική του Γιώργου Λιάγκα
Σε συνέντευξή του στην εκπομπή «Χαμογέλα και Πάλι» στις 11 Μαΐου, ο πρόεδρος του Κινήματος Δημοκρατίας αναφέρθηκε στην αυστηρή τοποθέτηση του δημοσιογράφου Γιώργου Λιάγκα, που είχε εκφραστεί στο πρόγραμμα «Πρωινό».
Ο Γιώργος Λιάγκας είχε σχολιάσει αρνητικά τη δημόσια εικόνα και τα ποσοστά του Στέφανου Κασσελάκη, λέγοντας χαρακτηριστικά πως: «Όταν οι σύντροφοί του του είπαν να μην εμφανίζεται στον Λιάγκα και κόπηκε η επικοινωνία, το ποσοστό του κατρακύλησε από το 15% στο 3%».
Παράλληλα, ο παρουσιαστής του ANT1 αναγνώρισε πως η καλύτερη τηλεοπτική εμφάνιση του κ. Κασσελάκη ήταν η συνέντευξη στις Σπέτσες, ενώ σχολίασε με ειρωνεία τη μη προβολή της πισίνας που βρίσκεται πίσω από το σπίτι του ως ένδειξη οικονομίας καλής πρόθεσης.
Νεότερη τοποθέτηση Στέφανου Κασσελάκη
Ο ίδιος, ωστόσο, κράτησε ψύχραιμη στάση και δήλωσε με σαφήνεια: «Αυτά δεν αφορούν καθόλου τον ελληνικό λαό και δεν έχω να προσθέσω τίποτα παραπάνω». Με αυτή την φράση επιχείρησε να απομακρύνει την αντιπαράθεση από την πολιτική συζήτηση και να υπογραμμίσει ότι το αποτέλεσμα κρίσης είναι ευθύνη των πολιτών και όχι δημοσιογράφων.
Η σημασία της ψήφου και η πολιτική ετυμηγορία
Όταν ο δημοσιογράφος Νίκος Συρίγος επέμεινε για το αν θα υπάρξει συμφιλίωση με τον κ. Λιάγκα ώστε να βελτιωθούν τα ποσοστά του, ο κ. Κασσελάκης κράτησε την πολιτική του στάση: «Ο ελληνικός λαός εκφράζει την ετυμηγορία του στην κάλπη. Μετά την κάλπη υπάρχουν εσωκομματικές διαδικασίες, μέχρι την επόμενη κάλπη».
Με αυτό τον τρόπο, τόνισε την αξία της δημοκρατικής διαδικασίας ως την πραγματική αξιολόγηση ενός πολιτικού προσώπου, αποφεύγοντας να εστιάσει σε πρόσωπα και δημοσιογραφικές αντιπαραθέσεις.
Η δύναμη της ψήφου έναντι της δημοσιογραφικής επιρροής
Τέλος, ο κ. Κασσελάκης αναρωτήθηκε ρητορικά: «Δεν αφορά τον ελληνικό λαό αν ένας δημοσιογράφος έχει την παντοδυναμία να με πάει από το 15% στο 3%. Μην τρελαθούμε τώρα, πάμε να κάνουμε καμιά δουλειά».
Η δήλωση αυτή καταδεικνύει τη σημασία που δίνει στην πολιτική ευθύνη και στην καθημερινή δουλειά, έναντι της υπερβολικής έμφασης στην τηλεοπτική εικόνα και στις έντονες δημοσιογραφικές κριτικές.