Η ηθική στα τηλεοπτικά πάνελ: η Σίσσυ Χρηστίδου μιλά για τους άγραφους κανόνες στις μεταγραφές παρουσιαστών
Η στάση της Σίσσυ Χρηστίδου απέναντι στις τηλεοπτικές μεταγραφές
Με αφορμή τις φήμες για ενδεχόμενη μεταγραφή της Ναταλίας Αργυράκη στο «Πρωινό» του ΑΝΤ1, η Σίσσυ Χρηστίδου ξεκαθάρισε τη θέση της σχετικά με το αν θα διεκδικούσε ποτέ συνεργάτη που ήδη ανήκει σε άλλη εκπομπή.
Σεβασμός στους επαγγελματικούς δεσμούς και άγραφος κώδικας τιμής
Όπως τόνισε με ειλικρίνεια, η παρουσία και η συνεργασία με τη Ναταλία Αργυράκη την εκφράζει θετικά, ωστόσο, δεν θα προχωρούσε σε ενέργειες που θα σήμαιναν «αφαίρεση» κάποιου από άλλη ομάδα. «Δεν θα «χτυπούσα» ποτέ φίλη μου», υπογράμμισε, εξηγώντας ότι επιλέγει να σέβεται τα όρια και να προτιμά να απευθύνεται σε ελεύθερα πρόσωπα, χωρίς ενεργές δεσμεύσεις.
Η πραγματικότητα και οι προκλήσεις της τηλεοπτικής βιομηχανίας
Ο δημοσιογράφος Νίκος Συρίγος συμπλήρωσε με νόημα πως «εμείς δεν χτυπάμε από άλλους, αλλά άλλοι μας χτυπάνε», καταδεικνύοντας πως η πρακτική των μεταγραφών συχνά υπερβαίνει τους προσωπικούς ηθικούς κανόνες.
Επαγγελματική συνέπεια και προσωπικές επιλογές
Η Σίσσυ εξήγησε πως υιοθετεί μια αυστηρή στάση στην προσέγγιση συνεργατών: «Υπάρχουν άγραφοι κανόνες, και τα στελέχη συζητούν μεταξύ τους». Η ίδια δεν θα «κρυφοχτύπαγε» κάποιον ενεργό συνεργάτη άλλης εκπομπής, όπως στο παράδειγμα με τον Δημήτρη Ουγγαρέζο, επιμένοντας στην ειλικρίνεια και τον σεβασμό στη συνεργασία.
Προτεραιότητα στην αξιοπρέπεια και τη δικαιοσύνη
Παρ’ όλο που θεωρεί πως θα μπορούσε να προσπαθήσει να αποκτήσει κάποιον που βρίσκεται αλλού, προτιμά να μην το κάνει, δίνοντας προσοχή σε επαγγελματίες που δεν έχουν “προϊστορία” με άλλους σταθμούς. Αναφέρθηκε επίσης στην πρόταση προς ελεύθερους παρουσιαστές, όπως η πρόσφατη λήξη συνεργασίας της Δανάης, δίνοντας έμφαση στην ύπαρξη διαθέσιμων επαγγελματιών χωρίς δεσμεύσεις.
Το συμπέρασμα της Σίσσυ Χρηστίδου για τις τηλεοπτικές μεταγραφές
Καταλήγοντας, η γνωστή παρουσιάστρια ανέφερε με ειλικρίνεια: «Τώρα, ότι συμβαίνει, δεν διαφωνούμε. Συμβαίνει», αποδίδοντας στην πραγματικότητα της τηλεοπτικής αγοράς την ύπαρξη τέτοιων φαινομένων, χωρίς όμως να τα υιοθετεί προσωπικά.