Ένταση και αντιδράσεις μεταξύ Ισραήλ και Ελλάδας στον φετινό Διαγωνισμό Τραγουδιού Eurovision, με πρωταγωνίστρια τη Μαρίνα Σάττι.
Η διαμάχη μεταξύ της Μαρίνας Σάττι και του ισραηλινού δημοσιογράφου Γιανίβ Ντορνμπούς
Λίγες μέρες μετά το ξέσπασμα της Eden Golan, της εκπροσώπου του Ισραήλ πέρσι, εναντίον της Μαρίνας Σάττι, ο δημοσιογράφος Γιανίβ Ντορνμπούς από το γνωστό ισραηλινό site Walla, που καλύπτει τον διαγωνισμό στη Βασιλεία, δήλωσε τη δική του άποψη με ένα ειρωνικό βίντεο.
Κατά τη διάρκεια ενός πάρτι στο Euroclub, λίγο πριν η Μαρίνα Σάττι ανέβει στη σκηνή, ο Ντορνμπούς την κατέγραψε κρατώντας ένα ζευγάρι ωτοασπίδες, δείχνοντας στο κοινό πώς προσπαθούσε να αποφύγει να ακούσει τη φωνή της.
Στη συνέχεια, δημοσίευσε αυτό το στιγμιότυπο στα Instagram Stories και έκανε tag την ίδια τη Σάττι, η οποία απάντησε αινιγματικά: «Ωτοασπίδες για να μην ακούς τις βόμβες που πέφτουν».
Το ταξίδι στην Ελβετία και το συναίσθημα της τραγουδίστριας
Ο Γιανίβ Ντορνμπούς αποκάλυψε πως κατά τη διάρκεια της πτήσης προς τη Βασιλεία καθόταν δίπλα στη Μαρίνα Σάττι, η οποία ήταν εμφανώς συγκινημένη και έκλαιγε για ώρες χωρίς να θέλει να συζητήσει για τις δηλώσεις της Eden Golan, που είχαν προκαλέσει αντιδράσεις στα ελληνικά μέσα ενημέρωσης.
Ο ίδιος περιέγραψε στη δημοφιλή εκπομπή «Super Κατερίνα» ότι σεβόμενος τη συναισθηματική της κατάσταση δεν ρώτησε περαιτέρω για τα δυσάρεστα σχόλια, αλλά την επόμενη μέρα την παρακολούθησε στο Euroclub και επέλεξε να κάνει το αστείο βίντεο με τις ωτοασπίδες, θέλοντας να δείξει το πώς αντέδρασε σε μια επίθεση που δέχτηκε.
Διαχείριση της αντιπαράθεσης και οι συνέπειες
- Ο Ντορνμπούς τονίζει πως δεν υπάρχει προσωπικό πρόβλημα με τη Μαρίνα Σάττι, παρά μόνο επαγγελματική κάλυψη των εξελίξεων.
- Επιπλέον, προχώρησε στην αποστολή μηνυμάτων στην ελληνική αστυνομία για να ενημερώσει σχετικά με ορισμένες επιθετικές αντιδράσεις που δέχτηκε.
- Η Μαρίνα Σάττι, από την πλευρά της, ζήτησε δημόσια συγγνώμη για τη χρήση της προσβλητικής λέξης «bitch», χωρίς όμως να αλλάξει τη συνολική στάση της στο υπόλοιπο μήνυμά της.
Αυτή η αντιπαράθεση ανέδειξε τις εντάσεις που μπορεί να δημιουργήσει ένας διεθνής διαγωνισμός τραγουδιού, όπου τα καλλιτεχνικά και πολιτικά ζητήματα συχνά μπλέκονται, θέτοντας στο προσκήνιο όχι μόνο τη μουσική, αλλά και τις διαφορές και τα συναισθήματα των εκπροσώπων των χωρών.