Ανακαλύψτε την αυθεντική κουζίνα της Κέρκυρας μέσα από το μοναδικό βιβλίο της Άντζελα Γκερέκου, που συνδυάζει γεύσεις και μνήμες σε ένα νοσταλγικό ταξίδι πίσω στις ρίζες.
Ένα βιβλίο που ζωντανεύει τις κερκυραϊκές παραδόσεις
Η Άντζελα Γκερέκου μας προσκαλεί να ταξιδέψουμε στην καρδιά της Κέρκυρας με το νέο της βιβλίο μαγειρικής «Γεύσεις και μνήμες – 30 κερκυραϊκές συνταγές της μαμάς», όπου οι αγαπημένες συνταγές της οικογένειάς της αποτυπώνονται με αγάπη και σεβασμό στην τοπική παράδοση.
Οι ρίζες, η γεύση και η ψυχή της Κερκυραϊκής κουζίνας
Κάθε σελίδα του βιβλίου αποτελεί έναν φόρο τιμής στις γεύσεις που διαμόρφωσαν τη ζωή της Άντζελας, συνδυάζοντας πρώτες ύλες από την πλούσια κερκυραϊκή γη με τη θαλπωρή των οικογενειακών γευμάτων. Η γευστική μνήμη της Κέρκυρας ζωντανεύει μέσα από αυθεντικές συνταγές που συσφίγγουν τους δεσμούς ανάμεσα σε φίλους και συγγενείς, καθώς μοιράζονται στιγμές συντροφικότητας και αγάπης.
Από την παστιτσάδα στο σοφρίτο – αυθεντικές κερκυραϊκές συνταγές
Στο βιβλίο θα βρείτε συνταγές όπως:
Όλες οι συνταγές ξεχειλίζουν από οικογενειακή ιστορία και αγάπη, όπως τις δίδαξαν στις γυναίκες της ζωής της, εμπνέοντας μια μαγειρική που τιμά τη φύση και τη ζωή.
Ένα βιβλίο σαν οικογενειακό άλμπουμ γεμάτο ζεστασιά και μνήμες
Το βιβλίο δεν είναι απλά μια συλλογή συνταγών, αλλά ένα βιωματικό ταξίδι που συνδέει το παρελθόν με το παρόν, όπως ένα χειροποίητο οικογενειακό άλμπουμ γεμάτο στιγμές και αληθινές αναμνήσεις.
«Να θυμηθούμε τις ρίζες μας, να τις εξελίξουμε – ώστε να προσφέρουμε στο μέλλον κάτι με ελληνική ψυχή.» όπως αναφέρει και η ίδια στο προλογικό της μήνυμα.