Η πορεία της Τάμτα από τη Γεωργία στην Ελλάδα, οι προκλήσεις της και η αγάπη της για δύο πατρίδες.
Η Μεταναστευτική Διαδρομή της Τάμτα και οι Δυσκολίες στην Απόκτηση Ελληνικής Ιθαγένειας
Η Τάμτα μοιράστηκε για πρώτη φορά συγκινητικές στιγμές από τα πρώτα της χρόνια στην Ελλάδα, αποκαλύπτοντας τις δυσκολίες που πέρασε μέχρι να αποκτήσει την ελληνική ιθαγένεια. Σε συνέντευξή της στην εκπομπή Mega Stories με τη Δώρα Αναγνωστοπούλου, η τραγουδίστρια μίλησε για τις προσωπικές της εμπειρίες και την πολιτισμική ενσωμάτωση στη νέα της χώρα.
Η Καταγωγή και η Στάση απέναντι στον Ρατσισμό
Η Τάμτα τόνισε με θάρρος ότι ποτέ δεν σκέφτηκε να κρύψει την γεωργιανή της καταγωγή: «Δεν έκρυψα ποτέ ότι είμαι από τη Γεωργία και δεν ένιωσα ποτέ ρατσισμό ανοιχτά. Φυσικά, δεν μπορώ να ξέρω τι λέγεται πίσω από την πλάτη μου», ανέφερε, δίνοντας έμφαση στην ειλικρίνεια της ταυτότητάς της και στο πως διαχειρίστηκε τυχόν προκαταλήψεις.
Οι Προκλήσεις της Κόρης της Άννυ στην Ενσωμάτωση
Η τραγουδίστρια μίλησε και για την κόρη της Άννυ, που με την οικογένεια μετακόμισε από τη Γεωργία στην Ελλάδα σε ηλικία έξι ετών. «Η γλωσσική διαφοροποίηση ήταν πολύ δύσκολη για εκείνη», εξήγησε. Στο νηπιαγωγείο, η Άννυ είχε να αντιμετωπίσει δυσκολίες, καθώς τα υπόλοιπα παιδιά την κατηγορούσαν συχνά για καταστάσεις που δεν μπορούσε να υπερασπιστεί τον εαυτό της λόγω της γλώσσας.
Η Δύσκολη Διαδικασία Απόκτησης Ιθαγένειας και Οικογενειακές Ιστορίες
Έκανε λόγο για το ακανθώδες ζήτημα της ιθαγένειας, που και η ίδια αντιμετώπισε ενόσω ετοιμαζόταν να εκπροσωπήσει την Ελλάδα στην Eurovision. «Ήμουν στην Ελλάδα για 20 χρόνια πριν πάρω την ελληνική ιθαγένεια το 2022», είπε με επίγνωση της παρατεταμένης γραφειοκρατίας. Η μητέρα της, στα 72 της χρόνια, παρόλο που πέρασε με επιτυχία τις εξετάσεις ιθαγένειας, δεν κατόρθωσε να την αποκτήσει.
Διττή Πατρίδα και Πολιτισμική Ταυτότητα
Η Τάμτα εκφράζει την εσωτερική της σύνδεση με δύο πατρίδες: «Έχω δύο πατρίδες, τη Γεωργία και την Ελλάδα, και η καρδιά μου είναι μοιρασμένη στα δύο. Κάθε μία με έχει διδάξει διαφορετικά πράγματα, όμορφα και δύσκολα», λέει, περιγράφοντας τη μοναδική της πολιτισμική ταυτότητα.
Πρώτες Εντυπώσεις από την Ελλάδα και Προσαρμογή
Η αρχική της εικόνα από την Ελλάδα θυμίζει έντονα τις πρώτες της μέρες: «Όταν πρωτοήρθα, η πολιτική κατάσταση στη Γεωργία ήταν δύσκολη. Θυμάμαι την έκπληξη μου στο πρώτο μεγάλο σούπερ μάρκετ στην Αθήνα και το μαγευτικό ταξίδι στη Σαντορίνη, το πρώτο νησί που επισκέφτηκα». Παρά τις δυσκολίες με τη γλώσσα, κατάφερε να αντιμετωπίσει αρνητικές κριτικές, όπως στο Super Idol, χωρίς να πληγωθεί βαθιά, γιατί απλώς δεν καταλάβαινε τα αρνητικά σχόλια.