Ο Γιώργος Τσούλης, ένα από τα πιο αναγνωρίσιμα πρόσωπα της ελληνικής γαστρονομικής σκηνής, άνοιξε την καρδιά του σε μια σπάνια συνέντευξη, αποκαλύπτοντας πτυχές της ζωής και της καριέρας του που παραμένουν συχνά κρυφές από τα φώτα της δημοσιότητας. Από το ξεκίνημα στην οικογενειακή πιτσαρία στο Αιγάλεω μέχρι την υποτροφία στο Παρίσι και την κατάκτηση αστέρων Michelin, η διαδρομή του Έλληνα σεφ είναι απόδειξη πάθους, σκληρής δουλειάς και μιας δόσης… τύχης.
Η Μαγειρική Διαδρομή: Από το Αιγάλεω στα Μισελάν και την Τηλεόραση
Η επαγγελματική πορεία του Γιώργου Τσούλη ξεκινάει με ένα απρόσμενο τρόπο, μακριά από τη σπουδαιότητα που θα αποκτούσε αργότερα. Όπως ο ίδιος περιγράφει, η αρχική του ενασχόληση με τη μαγειρική δεν ήταν συνειδητή επιλογή, αλλά μια αναγκαιότητα λόγω των σχολικών επιδόσεων και της οικογενειακής επιχείρησης:
Ωστόσο, η πορεία του εξελίχθηκε απρόβλεπτα και εντυπωσιακά. Ο Γιώργος Τσούλης, αναγνωρίζοντας το ταλέντο του, κατάφερε να αποκτήσει υποτροφία για σπουδές στο Παρίσι, πρωτεύουσα της παγκόσμιας γαστρονομίας. Αυτό το βήμα υπήρξε καθοριστικό, καθώς του άνοιξε τις πόρτες σε υψηλού επιπέδου κουζίνες. Επιστρέφοντας στην Ελλάδα, βρέθηκε να εργάζεται σε εστιατόρια που κατέκτησαν τη ναυαρχίδα της γαστρονομικής αναγνώρισης, το αστέρι Michelin. Αυτό το επίτευγμα, ειδικά για έναν νέο σεφ, υπογραμμίζει την αφοσίωση και το ταλέντο του, στοιχεία που τον καθιέρωσαν στον χώρο.
Δείτε επίσης: Γιώργος Τσούλης: Το off camera σχόλιο της Ελένης Μενεγάκη για τη μαγειρική του
Η μετάβαση στην τηλεόραση ήταν ένα ακόμα κεφάλαιο στην πολυδιάστατη καριέρα του. Ο Γιώργος Τσούλης θυμάται την πρώτη του επαφή με τον κόσμο των media σε ηλικία 26 ετών:
Αυτή η πρώτη τηλεοπτική εμπειρία τον βρήκε απροβλημάτιστο και άνετο μπροστά στις κάμερες, αποδεικνύοντας την προσαρμοστικότητά του σε διαφορετικά περιβάλλοντα, κάτι που αργότερα θα τον οδηγούσε σε συνεργασίες με κορυφαία ονόματα όπως η Ελένη Μενεγάκη.
Η Προσωπική Ζωή: Στήριγμα και Στεναχώρια
Πέρα από την επαγγελματική του επιτυχία, ο Γιώργος Τσούλης μοιράστηκε και λεπτομέρειες από την προσωπική του ζωή, δίνοντας έμφαση στη σημασία της συζύγου του, Μαριαλένας. Η γνωριμία τους, μια σύγχρονη ιστορία αγάπης, ξεκίνησε μέσω των μέσων κοινωνικής δικτύωσης:
Ο γάμος τους μετράει περίπου 11 χρόνια, μια περίοδος κατά την οποία η Μαριαλένα υπήρξε, όπως ο ίδιος ο Τσούλης δηλώνει χαρακτηριστικά, ο πιο σημαντικός του στυλοβάτης. «Χωρίς τη Μαριαλένα δεν θα είχα πετύχει τίποτα», ομολογεί ο σεφ, αναδεικνύοντας τον κρίσιμο ρόλο της συντρόφου του στην προσωπική και επαγγελματική του εξέλιξη.
Ωστόσο, η επιτυχημένη καριέρα και οι συνεχείς επαγγελματικές υποχρεώσεις φέρνουν και μια μεγάλη στεναχώρια στον Γιώργο Τσούλη: την έλλειψη χρόνου για τη δημιουργία οικογένειας. Το ζευγάρι επιθυμεί διακαώς να μεγαλώσει την οικογένειά του, αλλά οι πιεστικοί ρυθμοί της καθημερινότητας και τα συνεχή ταξίδια του σεφ καθιστούν δύσκολη την υλοποίηση αυτού του μεγάλου ονείρου. Αυτή η εξομολόγηση προσφέρει μια πιο ανθρώπινη διάσταση στην εικόνα του επιτυχημένου celebrity chef, αναδεικνύοντας τις προσωπικές θυσίες που ενίοτε απαιτεί η κορυφή.