Μια νέα εξέλιξη στη δίκη του Πέτρου Φιλιππίδη, όπου ο συνήγορός του και ο Ανδρέας Μικρούτσικος αντάλλαξαν σημαντικές δηλώσεις για το νομικό και συναισθηματικό πλαίσιο της υπόθεσης.
Ενημέρωση από τη σημερινή δικάσιμο για τις υποθέσεις βιασμού του Πέτρου Φιλιππίδη
Η σημερινή δικάσιμος στο Εφετείο ξεκίνησε χωρίς την παρουσία του Πέτρου Φιλιππίδη, ο οποίος δικάζεται για δύο απόπειρες βιασμού. Ο δικηγόρος του, Μιχάλης Δημητρακόπουλος, μίλησε στις κάμερες και αναφέρθηκε ιδιαίτερα στις δηλώσεις του Ανδρέα Μικρούτσικου, ο οποίος είχε τοποθετηθεί δημόσια μετά την απαλλακτική πρόταση του εισαγγελέα.
Τα λόγια του Μιχάλη Δημητρακόπουλου για την προσωπική και νομική διάσταση της υπόθεσης
Ο κ. Δημητρακόπουλος τόνισε: «Ο Πέτρος Φιλιππίδης και η σύζυγός του έχουν καταστραφεί κοινωνικά και επαγγελματικά, καθώς όπως όλα δείχνουν, το όνομά τους έχει πληγεί ανεπανόρθωτα. Αν καταδικαστεί, η καταστροφή αυτή θα γίνει ολοκληρωτική, όχι μόνο ηθικά αλλά και βιολογικά, όπως ο ίδιος έχει παραδεχτεί. Επιμένουμε ότι η αθώωση δεν ζητείται με συναισθηματικά επιχειρήματα, αλλά αποκλειστικά με νομικά και πραγματολογικά δεδομένα.»
Επιπλέον αναφέρθηκε στο θέμα της σύνταξης του ηθοποιού: «Ο Πέτρος Φιλιππίδης αναμένει τη σύνταξή του για να ζήσει. Όσον αφορά την προσπάθεια συναισθηματικής διέγερσης που μου καταλογίστηκε από τον Ανδρέα, ξεκαθαρίζω πως επιδιώκουμε την υπεράσπιση βάσει νομικών επιχειρημάτων προς το δικαστήριο, που αποφασίζει με κριτήριο τα στοιχεία και όχι τα συναισθήματα.»
Η απάντηση του Ανδρέα Μικρούτσικου στο δημόσιο διάλογο
Μετά την προβολή του αποσπάσματος με τις δηλώσεις Δημητρακόπουλου, ο Ανδρέας Μικρούτσικος επανήλθε λέγοντας: «Πρώτα απ’ όλα, στέλνω και εγώ την αγάπη μου στον Μιχάλη, ο οποίος κάνει εξαιρετική δουλειά. Δεν ισχυρίστηκα ότι επιχειρεί συνειδητά να διεγείρει το συναίσθημα των δικαστών. Τοποθετήθηκα στο σημείο ότι υπάρχει συναισθηματική επιρροή κυρίως προς τους ενόρκους, λόγω της φύσης του δικαστηρίου, που είναι μεικτό. Όσον αφορά τα σχόλια σχετικά με τη σύνταξη και την υγεία του κατηγορουμένου, δεν αμφισβήτησα τα στοιχεία αλλά τόνισα πως αυτά χρησιμοποιούνται για να επηρεαστεί συναισθηματικά το σώμα των ενόρκων.»
Δες περισσότερα στο παρακάτω βίντεο