Μια σπάνια και αποκαλυπτική ματιά στις προσωπικές διατροφικές συνήθειες του αείμνηστου κορυφαίου Έλληνα συνθέτη, Μίμη Πλέσσα, προσέφερε η σύζυγός του, η γνωστή δημοσιογράφος Λουκίλα Καρρέρ. Η μαρτυρία της ρίχνει φως σε μια όχι τόσο γνωστή πτυχή της καθημερινότητας του μεγάλου καλλιτέχνη, αναδεικνύοντας την ιδιαιτερότητα των επιλογών του.
Οι Ιδιαίτερες Διατροφικές Προτιμήσεις του Μίμη Πλέσσα: Μια Έκπληκτη Αποκάλυψη
Η κυρία Καρρέρ, μιλώντας με αγάπη και νοσταλγία, περιέγραψε τον μοναδικό διατροφικό κόσμο του Μίμη Πλέσσα, ο οποίος απείχε πολύ από τις συνηθισμένες γαστρονομικές απολαύσεις. Το πλέον εντυπωσιακό στοιχείο ήταν η πλήρης αποφυγή κρέατος από τη διατροφή του συνθέτη. Όπως χαρακτηριστικά ανέφερε:
- «Ο Μίμης ζητούσε οτιδήποτε δεν είχε κρέας οπότε δεν μπορούσα ούτε σοφρίτο ούτε παστιτσάδα να του κάνω.»
Αντίθετα, δύο συγκεκριμένα τρόφιμα κατείχαν κυρίαρχη θέση στο διαιτολόγιό του, αποτελώντας σχεδόν μονοπώλιο:
- Τα αυγά, τα οποία κατανάλωνε σε διάφορες παρασκευές.
- Η σοκολάτα, που αποτελούσε μάλλον την αγαπημένη του γλυκιά απόλαυση.
Η δήλωση της κυρίας Καρρέρ, «Έτρωγε μόνο αυγά τηγανητά και σοκολάτες», υπογραμμίζει την ασυνήθιστη απλότητα και μονοφαγία των επιλογών του.
Η Κυριαρχία των Αυγών: Μια Διατροφική Εμμονή με 15 Παραλλαγές
Η έκπληξη δεν σταματά στην αποστροφή προς το κρέας. Η Λουκίλα Καρρέρ αποκάλυψε ότι ο Μίμης Πλέσσας έδειχνε πλήρη αδιαφορία για άλλες δημοφιλείς υγιεινές τροφές, όπως τα φρούτα, τα λαχανικά και τα ψάρια. Αντί αυτών, η διατροφή του βασιζόταν σε έναν εκπληκτικό περιορισμό και ειδίκευση. Τα αυγά ήταν το απόλυτο επίκεντρο, με τη σύζυγό του να αναφέρει ότι μπορούσε να τα μαγειρέψει με δεκαπέντε διαφορετικούς τρόπους. Αυτή η προτίμηση παρέμεινε σταθερή και αναλλοίωτη καθ’ όλη τη διάρκεια της ζωής του μεγάλου συνθέτη, μέχρι και την τελευταία του μέρα.
Η Φιλοσοφία πίσω από τις Διατροφικές τους Επιλογές
Πέρα από τις συγκεκριμένες τροφές, η Λουκίλα Καρρέρ μετέφερε και μια βαθύτερη φιλοσοφία που φαίνεται να διέπει τις διατροφικές επιλογές του Μίμη Πλέσσα, και ίσως και τις δικές της. Η δήλωσή της: «Πρέπει να ακούσουμε τον οργανισμό μας και να κάνουμε αυτό που θεωρούμε σωστό», υπογραμμίζει την πεποίθηση στην ενδοσκόπηση των αναγκών του σώματος και την προσαρμογή σε αυτές, ανεξάρτητα από τις γενικές διατροφικές επιταγές ή τις κοινωνικές νόρμες. Αυτό το “άκουσμα” του οργανισμού μπορεί να εξηγεί την ιδιαίτερη και φαινομενικά περιορισμένη διατροφή του, η οποία ωστόσο τον κρατούσε λειτουργικό και παραγωγικό.
Δείτε το σχετικό απόσπασμα από την εκπομπή Happy Day που φιλοξένησε τις αποκαλύψεις:
Μια Ανθρώπινη Πτυχή του Μύθου
Η αποκάλυψη αυτών των προσωπικών διατροφικών συνηθειών προσφέρει μια πιο ανθρώπινη και προσγειωμένη εικόνα ενός από τους πλέον επιδραστικούς και αγαπημένους συνθέτες της σύγχρονης Ελλάδας. Πέραν της μουσικής του ιδιοφυΐας, αναδεικνύονται πτυχές της καθημερινότητάς του που τον καθιστούν πιο προσιτό και διευρύνουν την κατανόηση της προσωπικότητάς του. Αυτές οι μικρές λεπτομέρειες, που σπάνια φτάνουν στα φώτα της δημοσιότητας, εμπλουτίζουν το πορτρέτο του Μίμη Πλέσσα, προσθέτοντας νέα χρώματα στην ήδη πλούσια κληρονομιά του.