Ο Σάκης Ρουβάς, ο απόλυτος Έλληνας σταρ, μίλησε για όλα στον Τάσο Ριζόπουλο και το “Κοσμοράδιο”.
Σάκης Ρουβάς: Από τη Μουσική στην Τηλεόραση και την Υποκριτική
Ο Σάκης Ρουβάς δεν περιορίζεται μόνο στη μουσική. Όπως αποκάλυψε, “Μου αρέσει η τηλεόραση, είναι κάτι που το έχω κάνει με αγάπη και έχει πάει πολύ καλά, όπως το θέατρο και η υποκριτική μου αρέσουν πάρα πολύ”. Η πορεία του Σάκη Ρουβά αποδεικνύει ότι είναι ένας καλλιτέχνης με πολλά ταλέντα και διαρκή επιθυμία για εξέλιξη σε διαφορετικούς τομείς της τέχνης.
Αντιμετωπίζοντας την Κριτική και τα Σχόλια
Σχετικά με τα αρνητικά σχόλια, ο Σάκης Ρουβάς δείχνει ωριμότητα. “Εξαρτάται από ποιον έρχεται στο σχόλιο και η ποιότητα της ενέργειας και της πρόθεσης.” Τονίζει τη σημασία του να ξεχωρίζει κανείς τα ωφέλιμα σχόλια από αυτά που γίνονται με κακή πρόθεση. “Έχω κάποια αντίληψη και καταλαβαίνω τι είναι για μένα ωφέλιμο και τι όχι.” Αναγνωρίζει ότι στην αρχή της καριέρας του ήταν πιο ευάλωτος, αλλά πλέον κατανοεί ότι τα σχόλια λένε περισσότερα για τον ίδιο που τα κάνει παρά για τον ίδιο τον Σάκη Ρουβά. “Στην πραγματικότητα όλοι αυτοί που συζητούν για μένα μιλάνε για τον εαυτό τους”.
Διαχείριση Θυμού και Αποδοχή Λαθών
Ο Σάκης Ρουβάς είναι ειλικρινής και για τις στιγμές θυμού. “Έχω εξάρσεις.” Εξηγεί πώς η κόπωση μπορεί να επηρεάσει την αντίληψή του και να τον οδηγήσει σε αντιδράσεις. Ωστόσο, η διάθεση για αναγνώριση των σφαλμάτων είναι παρούσα. “Όταν κάνω ένα λάθος ζητάω συγγνώμη.”
Η Δυσλεξία ως Μέρος της Λειτουργίας του Εγκεφάλου
Μια σημαντική πτυχή της προσωπικότητας και της πορείας του Σάκη Ρουβά είναι η διαχείριση της δυσλεξίας. “Δεν περνάει ποτέ η δυσλεξία. Είναι μια λειτουργία του εγκεφάλου, που δεν είναι η συνηθισμένη.” Ο Σάκης Ρουβάς εξηγεί ότι πρόκειται για μια διαφορετική λειτουργία, όπου η ροή των σκέψεων μπορεί να είναι ταχύτερη από την έκφραση μέσω της γλώσσας. Υπογραμμίζει τη σημασία της ουσίας της σκέψης έναντι της τυπικής διατύπωσης. “Η ουσία της σκέψης είναι αυτή που έχει την σημασία και όχι ο τρόπος ακριβώς με τον οποίο θα τοποθετήσεις τις σκέψεις σου.” Με αυτό τον τρόπο, ο Σάκης Ρουβάς αναδεικνύει ότι η επικοινωνία είναι κάτι πολύ περισσότερο από απλά λόγια· είναι η κατανόηση της nόησης και nροθέσεων.