Λαχταριστές νηστίσιμες συνταγές και πασχαλινά εδέσματα πλημμυρίζουν την ΕΡΤ1 τη Μεγάλη Εβδομάδα! Ο Ανδρέας Λαγός και εκλεκτοί καλεσμένοι μάς ταξιδεύουν στον κόσμο της γεύσης και της παράδοσης.
ΠΟΠ Μαγειρική: Εορταστικό Πρόγραμμα Μεγάλης Εβδομάδας στην ΕΡΤ1
Από τη Μεγάλη Δευτέρα έως και τη Μεγάλη Πέμπτη, στις 14:00, η εκπομπή «ΠΟΠ Μαγειρική» μεταμορφώνεται σε έναν γαστρονομικό παράδεισο, γεμάτο αρώματα και γεύσεις που τιμούν την παράδοση και την περίοδο της νηστείας. Ετοιμαστείτε να ανακαλύψετε μοναδικές συνταγές και μυστικά από τον ταλαντούχο σεφ Ανδρέα Λαγό και τους εκλεκτούς καλεσμένους του.
Μεγάλη Δευτέρα (14/04/2025): Νηστίσιμες Απολαύσεις με την Αμάντα Μιχαλοπούλου
Η βραβευμένη συγγραφέας Αμάντα Μιχαλοπούλου εισβάλει στην κουζίνα της «ΠΟΠ Μαγειρικής» για να δημιουργήσει μαζί με τον Ανδρέα Λαγό δύο απίστευτα νόστιμα και νηστίσιμα πιάτα. Μην χάσετε τα λαχταριστά σκορδομακάρονα με τοματοπολτό, τα πρωτότυπα μπιφτέκια με μανιτάρια και παντζάρια και την εξαιρετική μαγιονέζα αβοκάντο.
Μεγάλη Τρίτη (15/04/2025): Θαλασσινές Γεύσεις και Εναλλακτικός Γύρος
Η σεφ Φιλίτσα Καραμανλή μοιράζεται τα μυστικά της με τον Ανδρέα Λαγό και μαζί ετοιμάζουν μια απολαυστική μακαρονάδα με γαρίδες και μύδια, ιδανική για τους λάτρεις των θαλασσινών γεύσεων, αλλά και έναν πρωτότυπο νηστίσιμο γύρο με μανιτάρια, μια εξαιρετική εναλλακτική για τις ημέρες της νηστείας.
Μεγάλη Τετάρτη (16/04/2025): Καλαμαράκια, Λαχανικά και Άρωμα Πάσχα
Ο Άγγελος Ρέντουλας, αρχισυντάκτης του Γαστρονόμου, φέρνει την εμπειρία του στην κουζίνα της «ΠΟΠ Μαγειρικής» και μαζί με τον Ανδρέα Λαγό ετοιμάζουν λαχταριστά καλαμαράκια με λαχανικά στο τηγάνι, ένα πιάτο που μυρίζει θάλασσα και καλοκαίρι. Φυσικά, δεν θα μπορούσαν να λείπουν τα παραδοσιακά πασχαλινά κουλούρια, που θα πλημμυρίσουν το πλατό με το γλυκό άρωμά τους.
Μεγάλη Πέμπτη (17/04/2025): Ανοιξιάτικες Γεύσεις και Παραδοσιακά Τσουρέκια
Ο pastry chef Δημήτρης Μακρυνιώτης προσθέτει τη δική του πινελιά στην «ΠΟΠ Μαγειρική», δημιουργώντας μαζί με τον Ανδρέα Λαγό ένα ανοιξιάτικο μπριάμ με ρεβίθια, ένα χορταστικό και θρεπτικό πιάτο που τιμά την εποχή. Για το τέλος, ετοιμαστείτε για τα αρωματικά τσουρέκια με μαστίχα και κρόκο Κοζάνης, το απόλυτο σύμβολο της πασχαλινής παράδοσης.
Μην χάσετε την «ΠΟΠ Μαγειρική» στην ΕΡΤ1 και αφεθείτε στις μαγικές γεύσεις της Μεγάλης Εβδομάδας! Καλή απόλαυση!